Baanreglement

Door de voortdurende zorg voor onze baan, de golfsport en een goede doorstroming van het baanverkeer zijn enige regels niet te voorkomen. Dit is ons baanreglement en kijk ook even op het mededelingenbord bij hole 1.

• Wij verwachten van clubleden en bezoekers kennis van de golfregels en respect voor de baan en voor medespelers.
  • De startvolgorde op de 1e tee gaat volgens het principe “balletje in spiraal”.
  • Wij kennen buiten de wedstrijden richttijden en geen exacte starttijden.
  • Om zeker te zijn van speelmogelijkheden, chect u dan eerst de teesluiting via onze website of bel met het secretariaat, telefoon 0512 38 35 90.
  • Een geldige golfpas (voor NL: NGF) dient getoond te worden bij registratie.
  • Van maandag tot en met donderdag kan gespeeld worden met een EGA handicap max 54.
  • Voor gasten is op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen een EGA handicap van maximaal 36 noodzakelijk. Spelers met EGA handicap max 54 kunnen dan spelen onder begeleiding van een EGA handicapper (bij een driebal max. 1 EGA handicapper max 54 per flight).
  • Het spelen van een 2-bal flight verdient de voorkeur.
  • Vierballen zijn alleen toegestaan in overleg met het secretariaat of met de Marshal. Op zaterdag en zondag zijn vóór 11.00 uur geen vierballen toegestaan. Een vierbal heeft geen standing. Bij toegenomen drukte in de baan kan de Marshal u verzoeken om te splitsen.
  • Onze Marshals zijn bevoegd toe te zien op handhaving van het baanreglement. Spelers dienen de aanwijzingen van de Marshals en ons baanpersoneel op te volgen, pitchmarks te herstellen, divots terug te leggen en zich te houden aan het kledingvoorschrift van Lauswolt.
  • Trolleys en handicarts behoren niet op de tee en op de voorgreen. Gebruikers van handicarts dienen zich te houden aan de aanwijzingen in de handicarts.
  • In het algemeen zijn huisdieren niet toegestaan in het clubhuis. Uitzonderingen worden gemaakt voor leden en gasten voor wie het in bepaalde gevallen nodig is hun huisdier mee te nemen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de loyaliteit en respect gevraagd voor de keuze van deze leden of gasten.
  • Honden, aangelijnd en onaangelijnd zijn niet toegestaan op en door de baan.
  • Aan onze leden en gasten vragen wij zich te kleden volgens de algemeen geldende normen:
    *Pantalon, bermuda of golfrok
    *Polo met kraag of golfshirt voor de dames, polo met kraag en mouwen voor de heren
    *Golfschoenen/laarzen.
    Metalen spikes zijn in de baan niet toegestaan.