Herencommissie

Elke woensdag is er een Herendag 18 holes en 9 holes wedstrijd. In de zomer starten de 18 holers om 9.30 uur en in de wintermaanden een half uur later. De 9 holers starten na de 18 holers.
U kunt zich inschrijven (via Mijn Lauswolt) tot 13.00 uur op de dinsdag voorafgaande aan de wedstrijd.
De wedstrijden staan open voor clubleden met een playing handicap t/m 45. Bij een handicap van 36,1 t/m 45 wordt vanaf rood gespeeld.
Is de baan qualifying (Q), dan zijn de 18 holes wedstrijden op de 2e en 4e  woensdag van de maand Q. Non-Q wedstrijden worden in verschillende wedstrijdvormen gespeeld of zijn er speciale gelegenheden zoals de Sinterklaaswedstrijd en het Potverteren.
De Fokke’s Kroes trofee (best of 17) is een Herendag jaarprijs die tijdens het Potverteren wordt uitgereikt.

In de maand september is er twee keer geen traditionele Herendag. Dat is tijdens de jaarlijkse golfweek en als de Poppegoedwedstrijd wordt gespeeld. Tijdens de golfweek is er de populaire Hereninvité dag; deelnemers vragen dan een lid van buiten onze vereniging. Bij de Poppegoedwedstrijd nodigt de heer een dame uit.

De Herencommissie (Heco) is belast met de organisatie en uitvoering van de wedstrijden. Voor de wedstrijden wordt een kleine vergoeding gevraagd, waarvan de prijzen worden betaald, catering verzorgd en wordt gespaard voor de wedstrijd Potverteren.

De Heco bestaat uit de voorzitter (Joop Kok), de secretaris (Arnold van der Goot), de penningmeester (Warmhold Mollema) en 5  leden.