Fries Amateur Kampioenschap

Fries Amateur Kampioenschap 2023

Fries Amateur Kampioenschap 2023

Klik hier voor de laatste tussenstand

Selectiecriteria Fries Amateur Kampioenschap 2023

Dit jaar zijn wij als golfclub Lauswolt de organiserende club van het FAK op zondag 17 september 2023. Op deze pagina lees je wat het FAK inhoudt en hoe je je ervoor kan kwalificeren.

Alle zeven Friese golfclubs mogen 6 dames en 6 heren afvaardigen om hun club te vertegenwoordigen. De spelvorm is strokeplay zonder handicapverrekening. Er wordt gestreden om zowel individuele kampioenschap bij de dames en heren alsook het clubklassement.

Als organiserende club willen we dit jaar natuurlijk extra goed voor de dag komen, vandaar dat we willen oproepen tot deelname aan de wedstrijden die meetellen voor kwalificatie om onze club te kunnen vertegenwoordigen.

Dit zijn de Maandbekers, de Haagsche Ooievaar en de Zilveren Tee. De eerste tien plaatsen bij deze wedstrijden verdienen punten voor het klassement.

 

De puntenverdeling bij de wedstrijden is als volgt*:

plaats: punten:

   1        16

   2        12

   3         8

   4         7

   5         6

   6         5

   7         4

   8         3

   9         2

  10        1

*gedeelde plaats is gedeelde punten.

 

De clubkampioen(e) Matchplay verdient automatisch een plekje.

Uiteindelijk selecteert de FAKcie 8 spelers op basis van de ranglijst, met de mogelijkheid 2 wildcards per categorie aan te wijzen.

Dus laten we er met zijn allen een mooi wedstrijdseizoen van maken en zorgen dat we op onze eigen club goed vertegenwoordigd zijn dit jaar!