Laddercompetitie 2020

We hebben dit jaar voor het eerst een laddercompetitie: een matchplay wedstrijd met verrekening van handicap. In plaats van 18 holes - wat ons doel was voor de coronacrisis - wordt de wedstrijd over 9 holes gespeeld. De einddatum van de competitie verplaatsen we naar eind oktober, zodat we nog genoeg maanden overhouden voor een mooie competitie.

In deze link vind je het wedstrijdreglement inzake scores doorgeven, iemand uitnodigen en hoe je de verrekening van handicap moet doen.

Hoe werkt het?
Iedereen kan meedoen, jeugd, man, vrouw, jong en oud met een handicap 0-45. Bij de start van de competitie staan de deelnemers met de hoogste handicap boven aan de ladder en de deelnemers met de laagste handicap staan onderaan. Door te spelen tegen deelnemers die 1 of 2 treden hoger dan jij op de ladder staan, kun je een trede hoger op de ladder komen. Dan moet je wel winnen natuurlijk. Verlies je of is er een gelijk spel, dan blijf je op je plek staan.

Aanmelden
Je kunt je nu inschrijven via e-golf4u: Mijn Lauswolt en de Web-app waar je je ook inschrijft voor alle andere wedstrijden. Eind mei publiceert de wedstrijdleiding de ladder op de website.
Vanaf 1 juni kun je iemand uitnodigen voor een wedstrijd en samen bepaal je de starttijd. Je mag zo vaak spelen als je wilt. De verrekening van handicap is 75%.

Als je lopende de competitie beslist om toch nog mee te doen aan de competitie dan kan dat. Meld je dan aan bij de wedstrijdleiding. Je wordt in dat geval, ongeacht je handicap, onderaan de ladder geplaatst.

De ladder komt op de website te staan en eens per week hangt er een actuele print op het bord in de hal van het clubhuis. Zolang het clubhuis gesloten is, kunnen mensen op de website de meest actuele stand van de competitie zien.

Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je terecht bij de wedstrijdleiding.

Met sportieve groet,
namens de Weco,