Achtergrond Jacob Kwasttrofee

30 september 2020

Jakob Kwast trofee!

Ik heb recent een interview gehouden met de heer en mevrouw Kwast. De vader van de huidige Jaap Kwast was huisarts in Berlikum en heeft altijd met heel veel plezier in Friesland gewoond maar na zijn studie verhuisd naar het westen. Zijn vader, Jakob met een K dus, speelde golf op onze club en was een frequent bezoeker van de Heerenmiddag. Hij genoot van het leven en nam het initiatief om ook een keer de dames uit te dagen voor een golfwedstrijd. In januari 1981 overleed Jakob en meteen werd dat jaar in augustus, in de golfweek, zijn wens om de dames uit te dagen door zijn echtgenote, die ook bij ons speelde, geïnitieerd. De Jakob Kwasttrofee was geboren. Vanaf dat moment heeft de familie Kwast ook gezorgd voor de prijzen en u snapt dat dit prachtige wijnprijzen zijn. Dit jaar wordt dus voor de 40 ste keer deze bijzondere wedstrijd gehouden.

De familie Kwast heeft sinds 1978 een wijngroothandel in Nieuw Vennep en levert aan vele hotels en restaurants, wijnwinkels en speciaalzaken. Kijk op de website Kwast wijnkopers voor meer informatie.

De familie Kwast draagt onze club, vanuit de historie, een warm hart toe en ook de huidige opvolger in het bedrijf weet nu al dat hij tot in lengte van jaren deze traditie (het schenken van de prachtige wijnen) 'moet' continueren. Wij hopen tot in lengte van jaren deze trofee te mogen organiseren!

Jan Heemskerk