Baan Non-Q

Baan Non-Q

Baan Non-Q

28 september 2021

Van 4 oktober tot het nieuwe jaar starten we met de vervanging c.q. uitbreiding van onze beregeninginstallatie in de baan.

Eén lus blijft zoveel mogelijk Q
Gedurende deze drie maanden kan er op 1 tot 2 holes (dit kan per dag wisselen) niet gespeeld worden, vanwege het leggen van de buizen in de baan.
De holes die aangepakt worden, worden door de greenkeepers duidelijk aangegeven en moeten overgeslagen worden. Spelers kunnen in principe over de baan wandelen (zonder te slaan). Het streven is om zo veel mogelijk één lus van 9 holes Qualifying te houden.

Vervangen buizen
De oude ringleiding van PVC-buizen is volledig vergaan en veroorzaakt geregeld een lekkage. De ouden buizen worden vervangen door nieuwe polyethyleen buizen. Daarnaast wordt het beregeningsysteem uitgebreid met een fairwayberegeningssysteem op een groot aantal holes. Bij de loods wordt ook nog een nieuwe waterput geslagen.

Met al deze aanpassingen hopen we de baan in toekomstige droge periodes in goede staat te kunnen houden.

Hole 13 wintergreen
Zoals u al gezien zult hebben, is de schade door engerlingen en kraaien aan de green van hole 13 aanzienlijk. Ondanks uitgebreid injecteren met nematoden tegen deze engerlingen, zijn er veel larven tot ontwikkeling gekomen. Ze worden vervolgens door kraaien opgegraven waardoor de green kapot gaat. Deze green wordt opnieuw ingezaaid en is tot in het voorjaar niet bespeelbaar. Daar hebben we een wintergreen vlak voor de green van hole 13.

Q en Non-Q
Zo lang in de baan alleen een wintergreen op hole 13 aanwezig is, blijft de baan Q.

Na 4 oktober verandert dit vanwege de werkzaamheden in de baan.
18 holeswedstrijden (en rondjes golf van 18 holes) kunnen niet meer Qualifying gespeeld worden. Dagelijks kan het verschillen welke 9 holes-lus (eventueel) nog wel Q is.

Terug naar nieuws.