Birdwatching op 4 mei

Dit jaar organiseren we weer een Birdwatching Day op onze club. Het heet ‘birdwatching day” maar het is eigenlijk meer een ‘birdwatching en listening morning”.

We gaan namelijk met een vogelaar het bos in om behalve de vogels te spotten, vooral de vogels te leren herkennen aan hun zang. En dat laatste gebeurt bij uitstek ’s ochtends vroeg. Als we stil zijn dan horen we de ene na de andere vogel ontwaken. Je moet natuurlijk kenner zijn om ze te herkennen, maar daarvoor hebben we ook in ons midden de vogelaar. Hij gaat ons vertellen welke vroege vogel zo’n speciaal gezang laat horen. Als je het nog nooit hebt meegemaakt dan is het bepaald indrukwekkend.

Dat luisteren en kijken naar de vogels doen we omdat wij als club mee willen doen met de NGF Birdwatching Day, een jaarlijkse vogeltelling waarop golfers enthousiast gemaakt worden voor de vogels op en rond onze prachtige golfbaan.

Zaterdagochtend 4 mei 
We vertrekken om half zes vanaf het Amaliaplein onder begeleiding van een deskundige voor de nodige uitleg en uiteraard de telling van de vogels.
Na de wandeling door ons eigen bos verwachten we om ongeveer half acht weer bij het clubhuis te zijn waar het ontbijt dat ons wordt aangeboden op ons wacht.
Om deel te nemen kun je je inschrijven via Egolf4u>wedstrijden>birdwatching.

Let op, omdat het alarm in het clubhuis en de driving range om 5.30 uur actief is, kunt u in beide gebouwen niet naar binnen. Houd daar rekening mee.

We zien jullie graag ’s ochtends om 5.30 uur op 4 mei op het Amaliaplein. Tot dan.

Baan- en natuurcommissie

Ga naar nieuws.

Welkom op Lauswolt. In Beetsterzwaag ligt al bijna 60 jaar – met een oppervlakte van 100 hectare – onze baan verscholen in de Friese bossen. Doordat we grenzen aan het Koningsdiep, hebben we verrassende buitenholes met diverse waterpartijen.

U kunt van dit alles genieten door bij ons een greenfee aan te schaffen of door een lidmaatschap te nemen. Heeft u nog geen handicap, dan kunt u ook bij ons leren golfen.