Club Kampioenschap Matchplay 2021

Winnaars Club Kampioenschap Matchplay 2021

8 juni 2021

De winnaars zijn Frances Nienhuis en Koen Friezema. Gefeliciteerd!

In het afgelopen weekend zouden de Clubkampioenschappen Matchplay gespeeld worden. Normaliter worden op de zaterdag de 1e en 2e rondes gespeeld door zowel de dames als de heren waarna op zondag de halve finale en de finale gespeeld worden. We waren zeer verheugd dat we - ondanks de coronamaatregelen - deze wedstrijden weer konden organiseren. U heeft het zaterdag vast meegekregen maar we werden niet gehinderd door Corona maar door een hoosbui van jewelste.

1e ronde
Op zaterdagochtend 5 juni werden we verrast door een enorme hoosbui die niet alleen de driving range onder water zette maar de hele baan. Nadat we een beetje bekomen waren van deze verrassing hebben we met de greenkeepers en de spelers overlegd en de clubkampioenschappen uitgesteld naar 's middags 14.00 uur. Het regenwater bleek aardig weggezakt te zijn dus om 14.00 uur kon alsnog ronde 1 gespeeld worden. Voor niet-wedstrijdspelers was de baan deze zaterdag gesloten.

Met speciale local rules is deze 1e ronde gespeeld. Zo waren alle bunkers tot GUR verklaard en mochten de spelers op de fairway "plaatsen". Uiteraard kon het plaatselijk water omzeild worden volgens de normale regels.

2e en 3e ronde
Op de zondag, de 2e speeldag van de clubkampioenschappen, bleek de baan weer goed. Opmerkelijk hoe snel de baan weer hersteld was!
Rondes 2 en 3 zijn toen gespeeld, waarin enige vertraging ontstond. Maar met fantastische hulp van twee marshals en begripvolle niet-wedstrijdgolfers, konden deze opstoppingsproblemen opgelost worden.

Finalisten
Na deze rondes waren de finalisten bekend:
bij de dames Els Burbach en Frances Nienhuis en bij de heren Koen Friezema en Karel Nienhuis.

Wie wordt de winnaar op zondag 13 juni?
Omdat alles anders is gegaan bij deze clubkampioenschappen wordt de finale een weekend later gespeeld en wel op zondag 13 juni.

De heren starten om 09.00 uur en de dames om 09.20 uur. Tussen 10.30 en 11.30 zitten de eerste negen holes er op en lopen ze langs het clubhuis op weg naar hole 10.
Rond 13.00 uur weten we wie de winnaars zijn.

Aansluitend is de prijsuitreiking door de voorzitter op het terras van Thom-Gabie dat gelukkig weer helemaal open is (met slechts enkele beperkende regels nog). "Hebben we eindelijk ons oude leven weer terug?".

Bij Clubkampioenschappen mogen leden meelopen met de flights. U kunt ze ook halverwege de 2e negen tegemoet lopen. Best leuk om dit ook eens te doen en de finalisten aan te moedigen.