Clubkampioenschappen MatchPlay

31 augustus 2018

In het weekend van 25 en 26 augustus zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen MatchPlay gespeeld. Zaterdagochtend zijn we gestart met 7 dames en 24 heren.
In de ochtend hebben de heren een voorronde gespeeld om zich te plaatsten voor de kwartfinales van de zaterdagmiddag. De dames hadden ‘s ochtends vrij.

Aan het einde van de dag zijn er voor de dames en de heren 4 deelnemers over gebleven voor de halve finales van zondagochtend. Bij de dames waren dit Els Burbach, Monique Verhoeven, Tjitske van der Wal en Gaby Muhrmann. Monique en Tjitske waren zeer aan elkaar gewaagd en de match werd pas op de 19e hole beslist. Monique ging door naar de finale. Els en Gaby zijn lange tijd gelijk opgegaan, maar uiteindelijk wist Els te winnen. De finale ging dus tussen Monique en Els. Els won deze met 6/4.

Bij de heren hadden zich Wietse Dusseldorp, Ype Zaal, René Kroondijk en Mildo van der Horst geplaatst. Ype versloeg redelijk eenvoudig Wietse. René en Mildo gingen door tot de 17e hole waar René won met 2/1. De finale tussen René en Ype was zeer spannend. Ype maakt een birdie op 14 om 1 up te komen èn won ook de 15e hole. René deed wat terug op de 16e door deze te winnen met een birdie. Met 1 up voor Ype speelde ze de 18e hole. René maakt z’n par. Ype had dus aan een par genoeg om de wedstrijd te winnen. Hij moest hiervoor nog wel een lange put holen. Dit lukte hem glansrijk waarmee hij zich matchplay kampioen 2018 mag noemen.

Al met al een zeer geslaagd kampioenschap gespeeld op wederom een fantastische baan. Hiervoor hulde aan Richard en mannen. Met Els en Ype hebben we dit jaar weer mooie kampioenen.