Clubkampioenschappen shortgolf

Clubkampioenschappen shortgolf 2020

3 november 2020

Zaterdag 31 oktober was het dan zover: de allereerste clubkampioenschappen shortgolf op Lauswolt. En maar liefst 113 deelnemers deden mee!

Om de wedstrijd - in coronatijd - door te kunnen laten gaan, startten we om de 10 minuten, was er geen prijsuitreiking en mochten de spelers pas 20 minuten voor zijn of haar starttijd op het terrein arriveren. Desondanks alleen maar positieve geluiden over het format.

Na de 9 holes strokeplaywedstrijd om het clubkampioenschap, was er nog een uitdaging over de resterende holes 14 tot en met 18. Hierbij moest over water geslagen worden, om bomen heen en door het zand. Maar gelukkig was er ook ergens een mulligan.

Aangezien de eerste deelnemers al om 8.45 uur startten en de laatsten bij het laatste daglicht binnenkwamen, moest iedereen die op dat moment bovenaan stond in zijn of haar categorie, een neary spelen. Dit hield in om vanaf de 10e tee naar een rode ton slaan op de drivingrange die op 56 meter afstand stond. Op deze manier konden we aan het eind van de dag bepalen wie de kampioenen zouden zijn in geval van gelijkspel.

Bij de heren categorie 1 sloeg Rutmer Dam de bal praktisch tegen de ton aan. Bij de dames categorie 3 speelde Rebecca Siebinga de bal tot op 5 meter, wat haar de overwinning heeft bezorgd. De complete uitslag van deze erg leuke dag staat hier.

De winnaars en winnaressen worden vereeuwigd op een bord in de golfschool en zullen binnenkort een prijs ontvangen. Al met al een geslaagde eerste editie die naar meer smaakt!