Clubkampioenschappen strokeplay 2018

11 juli 2018

Onder prachtige omstandigheden werd op 7 en 8 juli het Clubkampioenschap Strokeplay 2018 gespeeld. De baan was ondanks (en soms dankzij) de droogte klaar voor goede scores. Zo leverde Frances Nienhuis een topprestatie door zaterdag een nieuw baanrecord te vestigen met een score van 72! Broer Tristan maakte zaterdag drie eagles en jeugdlid Elias Potma (handicap 16.0) verraste zaterdagmiddag met een ronde van 76.

Verscholen onder de enige boom bij de green van hole 18 die schaduw bood, zag het publiek Tristan zondag de wedstrijd beëindigen met wéér een birdie. Een passend slot in een geweldige ambiance: het Noord Nederlands Orkest zat op het gazon klaar om een aubade te brengen. Terwijl Bouwe de wijn inschonk huldigde Nico Dekens op de green van hole 18 Tristan en Frances als clubkampioen 2018. René Kroondijk en Els Burbach wonnen met drie steady rondes de prijs voor de runner-up.