Fernand Osther wint Lauswolt Open 2017

In het hemelvaartsweekend is de 2e editie van het Lauswolt Open in Beetsterzwaag wederom een groot succes geworden. De professionals hebben ook in 2017 de amateurs verslagen tijdens een zonovergoten golfweekend. Fernand Osther was de overallwinnaar van dit mooie toernooi in Friesland.

Met drie birdies en een eagle besloot Osther winnend het zonovergoten toernooi gesteund door PGA en NGF. Hij bleef daardoor Inder van Weerelt 2 slagen voor. Met een eindscore van 142 (-4) wist hij de klassieke bosbaan in Friesland en haar snelle greens te bedwingen. De eagle op hole 18 maakte Fernand door een pitchslag van 40 meter uit te holen. De toeschouwers en vele vrijwilligers die naar deze hole toegestroomd waren, genoten van deze prachtige apotheose.

Het Lauswolt Open is een tweedaagse golfwedstrijd in Beetsterzwaag waarbij de professionals tegen de amateurs strijden. De beste tien professionals hebben gewonnen van de beste tien amateurs. De einduitslag na twee dagen was +8 voor de professionals tegen +43 voor de amateurs. De beste amateur in het veld was Lex van den Berg met 146 slagen (level par).  Wilt u de volledige eindstand doornemen, klik dan even verder.

Kijk hier voor een impressie van dit Lauswolt Open.