Friese Jeugd Golfkampioenschappen 2018   

Friese Jeugd Golfkampioenschappen 2018  

Friese Jeugd Golfkampioenschappen 2018  

1 oktober 2018

 

Elk jaar wordt door de Friese jeugdgolfers gestreden om het Fries Kampioenschap. Op zondag 23 september lag de organisatie van deze wedstrijd bij onze golfclub.

De Friese golfclubs stuurden ook dit jaar weer hun beste spelers.  Er werd gespeeld in drie categorieën. De eerste categorie was voor meest ervaren spelers met de laagste handicap. In deze categorie werd over 18 holes gespeeld naar de regels van ‘Single Strokeplay’ zonder handicapverrekening. In de overige twee categorieën werden Stableford-wedstrijden gespeeld. In de tweede categorie over 18 holes en in de derde categorie over 9 holes. Alleen in de derde categorie waren dit jaar prijzen voor zowel de jongens als de meisjes. Bij de overige categorieën waren helaas geen vrouwelijke deelnemers.

In de derde categorie wordt elke flight begeleid door een jeugdcoach. Deze leden van onze club zijn onmisbaar bij onze jeugdactiviteiten. Zij helpen de jeugdleden bij het hanteren van de golfregels en het bijhouden van de score. Geweldig dat zij ook tijdens dit kampioenschap samen met de deelnemers het gure weer hebben getrotseerd.

Ondanks het herfstachtige weer kijken we terug op een geslaagde dag. In categorie 1 werd de eerste prijs behaald door Tycho van der Velde van Golfbaan Ameland, de tweede prijs door Ype Zaal van Golfclub Lauswolt en de derde prijs door Jasper Bethlehem van Golfclub Sint Nyk.
In categorie 2 werd de eerste prijs behaald door Peter Jan van ’t Zet, de tweede prijs door Thom Tamsma en de derde prijs door Jurian Tamsma. Alle drie de spelers zijn van Golfclub Lauswolt.
In categorie 3 voor meisjes was de eerste prijs voor Nienke Bekkema, de tweede prijs voor Fabienne Herskamp en de derde prijs voor Esmee Toering. Alle drie de meiden zijn afkomstig van Golfclub Heidemeer. Hierbij een speciale vermelding voor Nienke Bekkema. Zij heeft voor het derde jaar op rij de eerste prijs gewonnen en mocht daarmee de wisselbeker permanent een mooie plek geven in haar prijzenkast. De laatste prijzen waren voor de jongens van categorie 3. Daar ging de eerste prijs naar Sjoerd Bosma van Golfclub Lauswolt, de tweede prijs naar Brent van der Bij van Golfclub Heidemeer en de derde prijs naar Boas Westerdijk ook van Golfclub Lauswolt. Al met al een ware prijzenregen voor ‘onze’ jeugdspelers!