Fries Amateur Kampioenschappen

Fries Amateur Kampioenschappen

Fries Amateur Kampioenschappen

2 maart 2023

Dit jaar zijn wij als golfclub Lauswolt de organiserende club van het FAK, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Het jeugdkampioenschap vindt plaats op zaterdag 16 september, de volwassenen mogen op zondag 17 september aantreden. In dit artikel leggen we uit wat het FAK voor volwassenen inhoudt en hoe je je ervoor kunt kwalificeren.

Alle zeven Friese golfclubs mogen 6 dames en 6 heren afvaardigen om hun club te vertegenwoordigen. De spelvorm is strokeplay zonder handicapverrekening. Er wordt gestreden om zowel individuele kampioenschappen bij de dames en heren alsook het clubklassement. De voorgaande editie op Ameland is gewonnen door de Groene Ster, ook individueel grepen we naast de eretitels. Dit moet natuurlijk anders! Vandaar dat we nu al oproepen tot deelname aan de wedstrijden die meetellen voor kwalificatie om onze club te kunnen vertegenwoordigen. Dit zijn de maandbekers, de Haagse Ooievaar en de Zilveren Tee. De eerste tien plaatsen bij deze wedstrijden verdienen punten voor het klassement. De clubkampioen(e) Matchplay verdient automatisch een plekje. 

Uiteindelijk selecteert de FAK-cie 6 spelers en 6 speelsters op basis van de ranglijst, het CK matchplay en behoudt daarbij de mogelijkheid om 2 wildcards bij de dames en 2 wildcards bij de heren aan te wijzen om een zo sterk mogelijke opstelling neer te kunnen zetten.

Laten we er met zijn allen een mooi wedstrijdseizoen van maken en zorgen dat we op onze eigen club goed vertegenwoordigd zijn dit jaar!

Contactpersoon: Ed van 't Westende