GEO certificering zomer 2020

26 juni 2020

Deze zomer vindt de derde audit plaats om het GEO-certificaat te continueren. De GEO-certificering is een gestructureerd programma dat bijdraagt aan het duurzaam beheren van een golfbaan, op een breed scala aan onderwerpen. De thema's zijn natuur, milieu, spel en samenleving.

Voor de certificering is door de NGF de online portal OnCourse ontwikkeld om golfbaanbeheerders te stimuleren bewust om te gaan met natuur en milieu en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze portal is een soort managementsysteem verplicht door de NGF om hercertificering mogelijk te maken. Het is overigens niet alleen een Nederlandse onderwerp, maar internationaal van toepassing.

Richard Ferdinands (Hoofd Greenkeeper) en Dick Koorn (GEO coördinator) zijn hiervoor op cursus geweest en hebben daarna het systeem gevuld met allerlei gegevens. Een hele klus waarbij zij geholpen werden door bestuursleden, het secretariaat en diverse commissievoorzitters.

Alle gegevens liggen nu bij de NGF en het wachten is op een exacte datum voor de audit.

We houden u op de hoogte over het vervolg.