Golfelfstedentocht en Foppefonds

Golfelfstedentocht en Foppefonds

Golfelfstedentocht en Foppefonds

30 april 2021

GOLFELFSTEDENTOCHT 2021
Een krankzinnig idee met een waanzinnig doel. Auke Hempenius speelt niet voor eigen gewin. Hij speelt de Golf11stedentocht voor de winst van golf, Fryslân en haar prachtige golfbanen. En een heel goed doel.

WAT IS HET IDEE?
De Golfelfstedentocht is een driedaags golfevent dat zich afspeelt op 11 Friese golfbanen. Met recht een golfmarathon in de geest van de roemruchte tocht der tochten. Tijdens deze eerste editie van de Golfelfstedentocht speelt 1 speler (Auke Hempenius) alle 11 banen en alle 155 holes voor het goede doel. In 'slechts' één weekend! 

GOLFEN VOOR HET GOEDE DOEL: HET FOPPE FONDS
Het Foppe Fonds dankt de naam aan Foppe de Haan en om met zijn woorden te spreken: ‘Als kind wil je natuurlijk sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij. Wij maken het onmogelijke mogelijk!’

11 BANEN EN 11 STEDEN
Is het toeval? Of heeft het zo moeten zijn? Op Fries grondgebied liggen 11 golfbanen, waarvan één op dit moment in ontwikkeling, Terschelling. Elf golfbanen, net als de elf steden van Fryslân, elk met hun eigen karakter en signatuur. Van de historische grandeur van een bosbaan op Lauswolt tot de klassieke linkscours op Ameland, van complexe 18 holes championshipcourses naar hedendaags geliefd pitch & putt. 155 holes natuurschoon en golftechnische uitdagingen.

FINALEWEEKEND
Op vrijdagochtend 4 juni 2021 om 11 minuten over vijf ’s ochtends begint Auke Hempenius aan de eerste editie van een hopelijk jaarlijks terugkerend evenement. Niet op de langste hole (Mongolië, par 14.000), maar wel de langste golfronde over daarvoor bedoelde en ontwikkelde golfholes, 155 holes achter elkaar.

DOET U MEE?
Ook Lauswolt doet mee. Op de balie van de receptie staat een ludieke spaarpot waar leden een donatie in kunnen doen voor het Foppe Fonds.

Op vrijdagochtend 4 juni slaat Auke om 8 uur 's ochtends af om bij ons een gedeelte van zijn lange golftocht te maken.

 

 

Terug naar nieuws.