Jakob Kwast 2018

12 september 2018

Golfweek 2018: Jakob Kwast Trofee

Op woensdag 5 september werd er weer door de dames en de heren gestreden om de Jakob Kwast Trofee. Onder perfecte weersomstandigheden - een aangename temperatuur, geen wind en een baan die er perfect bijlag - was het een feest om mee te doen aan deze golfwedstrijd. Zo dachten alle 100 deelnemers (de maximale deelname) er ook over. Het werd een gezellige en geanimeerde dag, wat ook bleek uit de sfeer na de wedstrijd op het terras.

Als eerste zijn geëindigd de heren Harmen de Jong en Maarten Ruys, tweede werden Sybolt Engelsma en Han Dusseldorp en een goede derde waren Dick Koorn en Jan Heemskerk. De beste dames kwamen als vierde overall uit de bus en waren Odette Klaver-Smits en Evelien Mos en als tweede Maria Roosma- van Lieshout en Hannie Nijhuis.

Ondanks dat de eerste drie plaatsten voor de heren waren, was het voor een ieder - en met name voor de dames - een prettige verrassing dat voor het eerst na negen jaar de dames van de heren hadden gewonnen. Door de dames werd dat dan ook uitbundig gevierd. Het verschil was echter uitermate gering, de dames scoorden gemiddeld 29,82 punten en de heren 29,64.

Ook vermelden we nog graag dat tijdens de wedstrijd Arnold van der Goot op hole 6 een hole in one scoorde.

Iedereen kon terugkijken op een geslaagde en gezellige dag, waarbij ook de dank uit gaat naar de familie Kwast die al jaren zorgt voor fantastische prijzen.