Jeugd-1 promoveert naar hoofdklasse

Jeugd-1 promoveert naar hoofdklasse

Jeugd-1 promoveert naar hoofdklasse

16 juli 2019

 

Na de poulewinst voor jeugd-1 (36-holes) in de 1ste klasse, waren de jongens (Elias en Marius Potma, Ype en Jobbe Zaal) door naar de promotiewedstrijden. Deze werden gehouden op de Purmer met, voor Lauswolt, als tegenstander Amelisweerd jeugd-1.

Voordat de promotiewedstrijd op zondag 14 juli begon, bleek er één speler van Golfclub Amelisweerd te missen waardoor de jeugd van Lauswolt al bij voorbaat twee van de zes partijen gewonnen had. Dus de stand was al 4-0.
De enige foursome die in de ochtend nog wel moest worden gespeeld, werd met 4-3 gewonnen door Marius Potma en Ype Zaal. De stand was dus op dat moment 6-0. Er hoefde nog maar één punt binnen gebracht te worden om de winst te garanderen.
In de middag speelden de jongens (3) singles. Ype Zaal en Elias Potma wisten (als 1ste en 2de speler) hun partijen jammer genoeg net niet te winnen of gelijk te spelen. De spanning in het team was hoog omdat alle druk bij de 3de partij kwam te liggen, die gespeeld wwerd door Jobbe. Op de 16de hole wist hij zijn wedstrijd te winnen met 3-2! Hiermee werd de winst binnen gehaald met een eindstand van 8-4.

Jeugd-1 promoveert en voor het eerst sinds jaren, speelt een competitieteam van Lauswolt in de hoofdklasse. Elias, Marius, Ype en Joppe van harte gefeliciteerd!