Laatste donderdagavondwedstrijd

De laatste donderdagavondwedstrijd

10 augustus 2018

De hele donderdag (9 augustus) heeft de DOCO naar de buienradar gekeken en ja hoor het is om 17.30 uur droog. We besluiten om een half uurtje later te beginnen en dan komt het helemaal goed. Tenminste dat dachten we.

Om 16.00 uur begonnen de eersten al te bellen, “Met dit weer ga IK de baan niet in” en "Jullie laten dit toch niet doorgaan?” en “Doodeng dat onweer, ik kom niet” enz. enz. Helaas werd het niet droog, het begon te spoelen. Beneden in de tassenberging moest je door een laag water naar de lockers. Toch kwam bijna iedereen en zat gezellig met een kopje koffie in het clubhuis.

Na een spoeddoco-overleg, besloten we om de wedstrijd niet door te laten gaan. Een zucht van verlichting ging door het hele clubhuis.
Jammer voor ons - niet die zuchten - maar al ons werk was voor niets gedaan. Toch was het een verstandige beslissing.
Daarna werd er een glaasje wijn gedronken, omgekleed en om 18.30 uuur konden we aan tafel waar we een heerlijke bbq kregen. Dank daarvoor!

De wet van Murphy was van kracht want om 18.30 uur werd er door onze pianiste Christa gebeld. De bus waarin zij zat had een ongelukje gehad, ze was gestrand in Langezwaag. Henny Kroon wist precies waar ze stond en was zo lief om haar op te halen.

De prijzen werden uitgereikt, Dick Koorn was eerste bij de handicap tot 24 en Johan van Seijst tweede.

Bij de hoge handicap, vanaf 24 was Jeanine Hoekstra eerste en Arjan van de Schaaf, helaas afwezig, tweede.

Iedereen werd gevraagd om nog even te blijven, want we hadden nog een verrassing. Opeens kwam daar vanuit de verte, richting clubhuis, een doedelzakspeler aanlopen. Het was droog, wat mistig, kortom om kippenvel van te krijgen. Iedereen stond met open mond te luisteren en de speler kreeg een heel groot applaus. Het was in één woord prachtig!!

Zo werd de verregende laatste donderdagavondwedstrijd toch nog een hele mooie, gezellige en ontspannen avond, waar we met plezier op kunnen terugkijken. Daarvoor bedank ik mijn DOCO leden en natuurlijk alle mensen achter de bar en in de keuken.

Marjolein Neervoort