Lauswolt Open mei 2019

31 januari 2019

Dit jaar wordt het Lauswolt Open gehouden van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei. Het is de hoogste tijd voor een update van de toernooicommissie.

We hebben wederom mooie sponsors aan het toernooi weten te binden en PGA en NGF zijn zeer enthousiast over de ontwikkelingen van het Lauswolt Open. Het is in deze paar jaar al uitgegroeid tot één van de favoriete toernooien onder de spelers. Het grote corps aan vrijwilligers, starters en spotters etc., heeft hier zeker aan bijgedragen.

In 2019 breiden we het toernooi uit

Dames:
De formule van de afgelopen jaren gaat nu uitgebreid worden naar een damestoernooi op vrijdag en zaterdag. Hier strijden de damesprofessionals van Nederland samen met nationale damesamateurs met een single handicap om de winst in een 36 holes open strokeplay toernooi.

Jeugd:
Omdat we aanstormende jeugd die (nog) niet aan de handicapeis voldoet ook een kans willen geven in een groot nationaal toernooi te spelen, nodigen we jongens en meisjes van ander clubs uit om zich alsnog in het toernooi te spelen doormiddel van een kwalificatie op onze club, de challenge88.

Kwalificeren eigen leden
Ook dit jaar hebben we weer een aantal wildcards te vergeven aan onze eigen leden.

Bij zowel de dames als de heren zijn de clubkampioenen van het vorige jaar automatisch geplaatst evenals de clubkampioenen senioren strokeplay.
De overige Wildcards zijn te verdienen bij de eerste twee van Rijckevorsel maandbekers op 20 april en 18 mei.
Bij de dames verdienen de beste twee per maandbeker een wildcard. Bij de heren de beste drie.

In totaal dus nog tien wildcards om voor te strijden, schrijf u dus in voor de maandbekers via Mijn Lauswolt!

Funky Friday en Pro-Am voor leden en niet-leden
Komt u (nog) niet in aanmerking voor het open strokeplay toernooi, dan is er ook voor u nog genoeg te beleven. Zo kunt u meedoen aan de knotsgekke “Funky Friday”.

Deze negen holes gezelligheidswedstrijd staat garant voor een bijzondere middag op de golfbaan. Denk aan nieuwe obstakels, mogelijkheden om bonuspunten te behalen, toepassen van andere sporten op de golfbaan en nog meer ongebruikelijke spelvormen. De bedoeling van deze teamwedstrijd is dat we er met z'n allen een leuke middag van maken, met na afloop een lekkere maaltijd inclusief drank en muziek.
Inschrijfgeld is € 100,-, waarvan € 50,- naar de sponsorpot van het Lauswolt Open gaat.
Schrijf u in via Mijn Lauswolt!

Er vindt ook een Pro-Am plaats op vrijdagmiddag. Hier doen al een aantal sponsorteams aan mee. Mocht u als lid hier ook aan mee willen doen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat. Kosten voor deelname aan de Pro-Am bedragen € 333,- per persoon. Schrijf u in via de mail.

Vernieuwde website
Bekijk de nieuwe website www.lauswoltopen.nl voor bijvoorbeeld het filmpje dat terugblikt op de wedstrijd van 2018.