Najaarscompetitie NGF

Dit jaar toch nog een NGF competitie. Doe mee!

30 juli 2020

Dit jaar toch nog een NGF competitie. Doe mee en meld je aan voor 8 september!

De NGF organiseert dit jaar toch nog een competitie! Deze zogeheten najaarscompetitie heeft een heel andere opzet dan de voorjaarscompetitie, waarmee menig lid van Golfclub Lauswolt zo vertrouwd is. Maar… juist door deze andere opzet bevelen wij deze najaarscompetitie van harte bij jullie aan.

Waarom deze aanbeveling?
Golf is niet alleen een fantastische sport, maar ook een heel sociale. Zeker als je in teamverband speelt. Deze competitie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor wie eens wil kennismaken met ‘wedstrijd spelen’ op een andere baan, of wil uitvinden of ‘competitie spelen’ – met en tegen andere clubs – iets voor hem/haar is. Maar de najaarscompetitie is ook leuk voor wie gewend is mee te doen aan de ‘voorjaarscompetitie’, die dit jaar helaas niet kon doorgaan. De najaarscompetitie is laagdrempelig, voor (club)teams van vier personen.

Hoe vaak wordt er gespeeld?
De najaarscompetitie heeft vier wedstrijddagen (waarvan één op je eigen baan). Je kunt kiezen: spelen op zondag óf spelen op woensdag.
De data voor de zondagcompetitie zijn 13, 20 en 27 oktober en 3 november.
De data voor de woensdagcompetitie zijn 7, 14, 21 en 28 oktober.
De starttijden liggen tussen 11.00 en 11.30 uur, al kan de ontvangende club besluiten de tijden iets aan te passen.

Moet ik elke wedstrijddag spelen?
Per wedstrijddag kunnen per team vier personen spelen, maar de samenstelling van je team kan per wedstrijddag verschillen. Je kunt ook met meer mensen afspreken om samen een team te vormen, waardoor je niet alle vier keren ‘aan de bak’ moet, maar twee of drie keer.

Wat zijn de andere criteria?
Er mag veel. Zo geldt er geen leeftijdslimiet. Er is ook geen restrictie op het aantal heren of dames. In een team is elke combinatie mogelijk. Zelfs professionals kunnen deel uitmaken van een team.
Wel is er een handicaplimiet: de maximum EGA exact handicap is 36.0.

Waar wordt er gespeeld?
Dat hangt af van welke clubs zich aanmelden. De NGF streeft er bij de indeling van de poules (met bij voorkeur elk vier teams) naar om de reistijden zo veel mogelijk te beperken. Verder is het principe: liever geen twee teams van dezelfde club in één poule. Zodat je drie van de vier wedstrijden op een andere baan speelt.

Wat is de wedstrijdvorm?
Voor de competitie op woensdag: de eerste 9 holes individueel stableford (met handicapverrekening), de tweede 9 holes greensome stableford (idem). Voor beide onderdelen geldt dat er geen verplichting is van welke kleur tee er gespeeld moet worden. De keuze is aan de ontvangende vereniging, al ligt geel (heren) en rood (dames) het meest voor de hand.
Voor de competitie op zondag: 18 holes individueel stableford (met handicapverrekening). Ook hier is de teekeuze aan de ontvangende club.

Wat zijn de kosten?
Afgesproken is dat verenigingen greenfee in rekening mogen brengen van ten hoogste € 35,--. Op je eigen baan betaal je uiteraard niets.

Interesse? Hoe opgeven?
Heb je belangstelling en weet je van andere clubleden dat ze ook wel oren hebben om mee te doen? Stel dan je eigen team samen.
Stuur een mail naar lauswoltcompetitie@outlook.com met vermelding van de namen van je teamleden (ten minste vier spelers (m/v), maar meer mag ook), compleet met de exact EGA handicap. Geef ook aan of je met dit team op woensdag of zondag wil spelen.

Doe dit vóór dinsdag 8 september.

Vragen?
Heb je nog vragen? Dan kun je ook mailen naar genoemd adres.