Nationaal Golfmagazine november

Nationaal Golfmagazine november 2022

Nationaal Golfmagazine november 2022

30 november 2022

De Solheim Cup naar Nederland! Dat is toch iets dat weinig golfers zagen gebeuren. Zo’n evenement leek immers altijd voorbehouden aan de grote golflanden, maar het blijkt dat je met een goed plan, veel ambitie en natuurlijk een fantastische course ook een aardig eind kunt komen. De NGF en Bernardus slaagden er samen in ieder geval wel in.
Natuurlijk, het is nog een eindje weg: 2026 pas. Vier jaar nog te gaan dus. Maar in deze editie natuurlijk al een aantal reacties op de komst van de Solheim Cup naar Nederland. Van Christel Boeljon bijvoorbeeld, die samen met Anne van Dam de enige Nederlandse golfers zijn die ooit mochten aantreden in de tweejaarlijkse strijd tussen Europa en de Verenigde Staten, of dat nu de Solheim Cup voor vrouwen is of de Ryder Cup voor mannen is. Boeljon was een tijdlang uit beeld, maar keerde voor de presentatie van de Solheim Cup even terug naar Nederland.

Verder kijken we nog even naar de DP World Tour, waarvan het reguliere seizoen echt ten einde is. Voor veel spelers stopte dat in Portugal, waar de beslissing viel over het al dan niet handhaven of verdienen van speelrecht voor het seizoen 2023. En dat leverde mooi nieuws op: alle vier de Nederlanders die daar dit jaar uitkwamen, zien we volgend jaar terug.

Het slechte nieuws is dat daar niemand bij komt. In de beruchte Qualifying School lukte het geen enkele Nederlander beslag te leggen op één van de beschikbare plaatsen. Dario Antonisse en Lars van Meijel drongen door tot de finale, maar misten in Spanje de cut.

Nu de dagen snel korter worden, en het weer net zo snel slechter wordt, is de vraag gerechtvaardigd: wordt het een golf-winterslaap, of ben je toch nog een beetje actief in de wintermaanden? In het laatste geval is indoorgolf wellicht een goede optie. Je blijft bezig met golf en kunt dat ook nog eens doen in prima condities.

Geen kou, geen wind, geen nattigheid, maar een polootje en lekker binnen bezig. In deze editie van Nationaal Golfmagazine brengen we een aantal indoor accommodaties onder de aandacht.

Veel leesplezier gewenst met deze nieuwste editie van Nationaal Golfmagazine.

Team Nationaal Golfmagazine,
Eric Korver en Richard van Stralen

Klik op de foto voor het magazine.


Terug naar nieuws.