Noord Nederlandse Senioren Competitie

31 augustus 2018

PRACHTIG COMPETITIE RESULTAAT

Lauswolt heeft ook dit jaar weer meegedaan met de Noord Nederlandse Senioren Competitie. Wat is dat dan wel deze competitie. Laat ik een en ander kort toe lichten.

Negentien golfclubs uit Groningen Friesland en Drenthe hebben iedere zomer een competitie voor heren met een handicap hoger dan 18.5.
Een en twintig teams zijn onderverdeeld in drie poules van zeven. In de poules worden zeven wedstrijden gespeeld. Op donderdag 2 augustus was Lauswolt de gastheer voor zes teams van zes man. Op de achtste wedstrijddag, de slotdag, komen alle teams bij elkaar waar ook uitgemaakt wordt wie er de jaarkampioen wordt.

Het team van Lauswolt was dit jaar ingedeeld in poule C. En na vele jaren ergens onderaan geëindigd te zijn heeft ons team dit jaar een zeer succesvol resultaat gehaald door kampioen te worden van onze poule. In de laatste poulewedstrijd werd de andere kampioenkandidaat zelfs verslagen met 18-0.

Op de slotdag moesten de drie kampioen uitmaken wie er met de uiteindelijke eer zou gaan strijken. Ook die wedstrijd hebben wij met een prachtige tweede plaats af kunnen sluiten.

Nog nooit heeft een team van lauswolt in deze competitie zo'n mooi resultaat behaald. Wij hebben dit jaar dus geschiedenis geschreven.

Het is een felicitatie waard.

Goadze Hiemstra