Old Grand-Dad Clubwedstrijd 22 mei

Old Grand-Dad Clubwedstrijd

30 april 2019

Jaarlijks speelt een aantal grootvaders van Lauswolt hun Old Grand-Dad Clubwedstrijd, dit jaar op woensdag 22 mei. Iedere Lauswoltgrootvader mag mee doen.
De enige soepele voorwaarde is donateur - jaarlijkse bijdrage € 20,— (of als je wilt iets meer) - zijn van de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland.

Ben jij een golfende opa, die nog niet is aangesloten bij Old Grand-Dad, dan is het nu een mooie gelegenheid om aan te sluiten en kan je meedoen op woensdag 22 mei. En het mooie is, je hoeft niet gevraagd te worden voor deze mooie club, je kunt je zelf aanmelden. Aanmelden als donateur kan bij Joost de Vries of rechtstreeks via de website www.oldgranddad.nl.

Lauswolt kent nu ruim 50 OGD-contribuanten, die hopelijk allemaal op 22 mei mee gaan strijden om de wisselbeker die nu in handen is van Peter Joosten. Er zijn meer prijzen en bovendien een aantal plaatsen in de regiofinale, die dit jaar op maandag 8 juli op onze eigen baan gespeeld zal worden. Op die finaledag zal ook weer een organisatie uit onze regio, die sporten door kinderen met een beperking mogelijk maakt, verblijd worden met een aanzienlijk bedrag.

Old Grand-Dad organiseert al 45 jaar golfwedstrijden voor de aangesloten grootvader-donateurs. Zij verlenen daarmee financiële steun aan instellingen die gehandicapte kinderen in de gelegenheid stellen meer te sporten, te spelen en te bewegen, om zo hun bestaan wat plezieriger te maken.

De stichting ontving in 2018 van de landelijk bijna 6.000 grootvader-donateurs uit 117 aangesloten golfclubs een bedrag van zo’n € 156.000 en werd er aan 45 organisaties, die gehandicapte jongeren blij maken, ruim € 140.000,— geschonken om mooie projecten (mede) mogelijk te maken. Sinds de oprichting heeft de stichting ruim € 2,5 miljoen aan goede doelen geschonken. Old Grand-Dad heeft de ANBI status. Zie voor het laatste jaarverslag:

Ik hoop zoveel mogelijk van de huidige maar wellicht ook nog veel nieuwe donateurs te zien aantreden op de tee op woensdag 22 mei 12.00 uur. We zitten dan vlak voor het Lauswolt Open dus de baan zal ongetwijfeld in optimale conditie zijn. De inleg is € 5,--, bestemd voor de prijzen en (wat overblijft) nog weer een gift aan de OGDC.

Na afloop is er als altijd een diner op de club. Ik hoop dat iedere deelnemer daar aan meedoet. Zie ik u dan?

Joost de Vries,
clubconsul OGDC