Onkruidploeg

Introduceren onkruidploeg

Introduceren onkruidploeg

1 mei 2023

Introduceren onkruidploeg

Al enige jaren ziet u geregeld de oproep voorbij komen voor ‘boompjetrek’ of het verwijderen van madeliefjes en paardenbloemen. De overheid heeft namelijk het gebruik van pesticiden op golfbanen aan banden gelegd. Daarmee is indirect de speelkwaliteit van de baan onder druk komen te staan. Door toepassing van IPM (Integrated Pest Management) en best practices zijn onze greenkeepers tot nu toe redelijk in staat geweest de kwaliteit van de grasmat te handhaven. Echter, in de praktijk is toch gebleken hoe lastig het is om de baan onkruidvrij te houden.

Door de onkruidoproepen is in de loop van de jaren een leuke enthousiaste vaste groep van ongeveer 15 mannen en vrouwen ontstaan, die iedere keer weer de baan in gaan onder leiding van een greenkeeper. Door hun inzet lukt het aardig om de fairways schoon te houden. Langzamerhand merkten ze dat het beter zou zijn om niet meer ad hoc deze klus te klaren en stelden ze voor om er een vaste terugkerende activiteit van te maken. De greenkeepers en de baancommissie omarmden dit initiatief en nu is er dan de onkruidploeg die met name in het voor- en najaar 1 keer per maand de fairway op gaan. Na afloop drinken ze een kopje koffie met wat lekkers en in juni gaan ze met elkaar 9 holes spelen.

Wij willen nu dan ook graag de onkruidploeg aan u introduceren. Dit zijn ze: Joost, Dick, Jan-Hendrik, Tjitske, Peter, Frank, Frits, Henk, Herman, Jur, Oet, Paul, Tabe, Wim en Wietze.
Bedankt voor de vele uren en de vele vieze hangen. Super fijn dat jullie dit doen.

Wilt u ook gewoon es een keertje helpen, dan kan dat natuurlijk altijd. Schiet dan Joost de Vries even aan. Zijn telefoonnummer en mailadres staan in de ledenlijst.

Terug naar nieuws.