Startwedstrijd dames

1 april 2021

De openingswedstrijd van de dames is gespeeld met heerlijk weer want het was de eerste zonnige en warme dag van dit jaar. Ze hebben genoten van de 9 holes wedstrijd.

Deze eerste wedstrijd is ingeluid met een mooi initiatief van Tineke Kuivenhoven. Dit seizoen wordt bij de dames degespeeld om de "Elsbeth Berghuis Trofee".

Tineke vat het idee als volgt samen:
Elsbeth was een rolmodel voor de club én voor de damesdag. Ze was sportief, speelde het spel zoals het gespeeld moet worden, eerlijk spel boven alles. Ze raapte tijdens haar vele golfrondes onvermoeibaar onrechtmatige zaken (en helaas was/is dat noodzakelijk) op en deponeerde die in de daarvoor bestemde prullenbakken. Ze repareerde zoveel mogelijk divots en pitchmarks (vaak van anderen) en hielp waar nodig belangeloos en in het belang van de club. Ze hielp beginnende (soms ook gevorderde) golfers met het naleven van de regels en nam de tijd die begrijpend uit te leggen. Velen van ons zullen dat ooit ervaren hebben. Kortom, reden genoeg voor deze trofee.

Elsbeth Berghuis Trofee
Het is een seizoenwedstrijd over de 3 beste scores van Q-wedstrijden, gespeeld in twee categorieën (hoge en lage hcp).
De damescommissie organiseert circa twee Q-wedstrijden per maand dus mogelijkheden genoeg om mee te doen.
Elsbeth was een mens met liefde voor de natuur en in het bijzonder voor vogels. Dit is voor Tineke een reden om als trofee te kiezen voor een bronzen vogel op een tak.

Iedere dame met een handicap onder de 45 is welkom om mee te doen aan de wedstrijden die de damesdag organiseert. Doe gewoon eens mee. Tot ziens.

Marianne Matry,
voorzitter damesdag