Stikstofneerslag probleem voor onze golfclub?

1 maart 2022

Lezing van de commissie natuur:
“Stikstofneerslag een probleem voor onze golfclub?”

Maandag 21 maart 2022,
om 20.00 uur,
in het clubhuis,
door Dr. Tjeerd Jorna,
Aanmelden via de mail.

Op maandagavond 21 maart verzorgt de commissie natuur een lezing over de invloed van stikstof op onze golfbaan. Het is in Nederland een belangrijk onderwerp en bij ons op de golfclub zeker ook. Golf en natuur zijn bij ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zoals u weet, zijn wij GEO-gecertificeerd wat inhoudt dat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Niet alleen de baan maar ook het bos wordt duurzaam beheerd.

De commissie Natuur houdt zich bezig met plant en dier op ons terrein, met name in het bos. Zij wil op 21 maart aan de leden uitleggen wat de invloed van stikstof is dat in het bos neervalt. Stikstof zorgt namelijk voor verzuring van de grond waardoor bepaalde planten en bomen niet goed meer kunnen groeien. We kunnen met het oog waarnemen waar de grond zuur is maar we kunnen het beter vaststellen door middel van bodemanalyse. Is de stikstofneerslag dus een probleem voor onze club of niet?

In het recente baanrapport van onze baanarchitect Martin Ebert, staan suggesties om bepaalde soorten bomen weg te halen en anderen er voor terug te plaatsen. Deze interessante zaken en het algemene probleem van de stikstofcrisis komt in de lezing aan de orde.

Wilt u ook aanschuiven? Laat het weten door te mailen