Strokeplay clubkampioenen

7 september 2022

Tijdens prachtig weer, met een geweldige baan waarvan de greens ondanks de droogte in prima conditie waren, zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay 2022 gespeeld. Er streden vijf dames en zestien heren om de titel.

Bij de dames een opvallende nieuwe naam als winnares, Charlotte Weitenberg.
Charlotte is moeder van drie kinderen en heeft, nu de jongste vier jaar is geworden en ze vaker van huis kan, weer tijd gevonden om het golfen op te pakken. Haar talenten daarvoor heeft ze in die tijd niet verloren.Met een handicap van 6.8 is ze over drie x 18 holes winnares geworden van de kampioenschappen van dit jaar, vlak voor Frédy Dam, de Runner-up.

Bij de heren is er ook een opvallende nieuwe naam als winnaar; Ed van 't Westende.
Een topper met handicap 3.8. Ed is recent lid geworden van Lauswolt en is ook lid bij de Groene Ster in Leeuwarden waar hij al vele titels heeft veroverd. Ook landelijk gezien is hij een zeer succesvol golfer. Bijvoorbeeld in 2014 is hij tweede geworden bij het senioren Strokeplay kampioenschap van de NGF. Zijn tegenstander in de finale was Koen Friezema die onderhand een hcp van -0,4 heeft; ook een topper dus.

Koen moest helaas vanwege een nekblessure op de laatste hole opgeven. Jammer want hij speelde dit weekend de sterren van de hemel. In het dankwoord besteedde Ed hier terecht veel aandacht aan en vond dat Koen eigenlijk had moeten winnen.

Hulde aan de winnaars!