Terugblik FAK

Terugblik FAK op Ameland

Terugblik FAK op Ameland

19 september 2022

Op zondag 18 september werd voor de 21e maal om het Fries Amateur Kampioenschap Golf gespeeld. De Golfvereniging Ameland had de eer om in 2022 dit jaarlijkse toernooi te organiseren. Namens onze golfclub deden Fredy Dam, Charlotte Weitenberg, Tjitske van der Wal, Mildo van der Horst, Jobbe Zaal en Franklin Schut mee. Ze vonden het een superdag en met z'n zessen hadden ze het erg gezellig. De sfeer was uitstekend.  Die dag was er toch wel mooi weer maar heel veeeeellll wind dus het was een zware golftest. Ameland had alles perfect geregeld en de baan lag er top bij. Het vantevoren regelen van de boot was een heuse uitdaging maar uiteindelijk ging de boottocht helemaal goed. Helaas geen prijs maar toch nog gedeeld 2e/3e.

De wedstrijd ging over 18 holes en de spelvorm strokeplay. Dat wil zeggen dat iedere slag telt. Het winnende team heeft het laagste totaal aantal slagen behaald. Dit geldt ook voor de kampioen bij de dames en bij de heren.

Alle zeven Fries Golfclubs waren uitgenodigd en dit leverde een divers spelersveld op. De weersomstandigheden waren ‘Amelands’, dat wil zeggen er stond een zeer stevige bries, in de ochtend waren er forse buien en na een bewolkte dag verschenen later op de dag ook enkele helder blauwe luchten aan het zwerk. Greenkeeper Hendrik Engels had eer van zijn werk, de baan was in voortreffelijke conditie. De spelers werden flink uitgedaagd om goed te scoren op de snelle greens, de lastig te vinden fairways (bij 5 BFT) en de altijd weerbarstige rough op Ameland. De pittige weersomstandigheden leidden onafwendbaar tot bovengemiddelde scores bij alle deelnemers.

Uitslag dames Individueel:
Nicky Iles van golfclub De Goede Ster werd Fries Kampioen Golf 2022 met een bruto score van 84 slagen. Tweede werd Rianne van der Velden van Golfclub Heidemeer. Als derde eindigde Tjitske van der Wal van Golfclub Lauswolt.  

Uitslag heren Individueel:
Bij de heren kwam Tycho van der Velde binnen met de winnende score van 81 slagen. Daan Wedema van golfclub Heidemeer werd tweede gevolgd door Jitze Monsma van golfclub de Groene Ster.  

Teamuitslag:
Het team van golfclub de Groene Ster was met 357 slagen het sterkste en mag zich een jaar lang Fries Kampioen noemen. Tweede werd golfclub Heidemeer met 369 slagen en als derde eindigde golfclub Lauswolt met 379 slagen.

Fredy, Charlotte, Tjitske, Mildo, Jobbe en Franklin bedankt voor jullie deelname!

Klik voor het bericht op de site van Ameland met foto's!

Terug naar nieuws.