Terugdringen wegwerpflesjes

21 maart 2022

Ook wij willen een bijdrage leveren aan het terugdringen van het gebruik van de plastic flesjes. Vanaf vandaag zijn er daarom bij de receptie groene Doppers te koop met Lauswoltlogo voor € 13,-- per stuk. Immers, waarom zou je flesjes water kopen als er uitstekend water rechtstreeks uit de kraan komt? Daarbij zijn herbruikbare flessen als de Dopper, beter voor het milieu.

Fries en fris drinkwater
De strijd tegen plastic spullen die na één keer gebruiken bij het vuil gaan, is een actueel thema in duurzaamheid. Ook wij als golfclub willen een bijdrage leveren voor een beter milieu. Golf is een sport waarbij veel gedronken wordt, zeker als het warm weer is. Daardoor belanden er best veel plastic wegwerpflesjes in de prullenbakken. Wij willen graag het gebruik van herbruikbare flessen promoten en hebben daarom bij de receptie Doppers te koop die bij de tappunten in en om de baan te vullen zijn met heerlijk Fries en fris drinkwater.

Het verhaal achter Dopper
Dopper is een Nederlands bedrijf dat plastic hervulbare waterflessen in de handel brengt om het gebruik van plastic wegwerpflesjes tegen te gaan.
Deze duurzame fles is vaatwasserbestendig, kan eindeloos hergebruikt worden en gaat het gebruik van plastic bekertjes en PETflessen tegen. De drinkfles is gemaakt van materiaal dat volledig recyclebaar is en vrij van giftige en schadelijke stoffen.

Verzamelbak voor plastic flesjes
In de hal van het clubhuis staat een grote leuke gele afvalbak voor plastic flesjes. Hierin kunnen voortaan de lege statiegeldflesjes gegooid worden in plaats van in de prullenbakken in de baan. Het statiegeld dat op de lege flesjes zit, wordt verzameld en jaarlijks gebruikt voor een goed doel.