Toro Beker 2022

De Toro Beker is weer terug

21 maart 2022

Sinds de oprichting van onze club 1964 worden o.a. de fairways en greens gemaaid door machines van Toro. Nog steeds is dit meer dan 100 jaar oude bedrijf marktleider in de wereld wat betreft maaiapparatuur voor landschapsonderhoud in het algemeen en golfbanen in het bijzonder. Ook het gras op St Andrews wordt met hun machines gemaaid. We bevinden ons met Toro dus in goed gezelschap.

Toro Beker en Van Rijckevorsel Bokaal
Al vanaf het begin van onze golfbaan heeft deze firma een beker voor de Maandbekerwedstrijden beschikbaar gesteld, de Toro Beker en daarnaast onze club jaren gesponsord. Toen enige jaren terug de lokale distributeur/dealer (Hooghiemstra uit Hardegarijp) door Toro werd afgestoten, stopte ook de sponsoring. Recent is er weer contact gemaakt met de firma Toro, waarna zij hebben toegezegd de sponsoring te zullen hervatten. Daar zijn we heel blij mee want de Toro Beker vormt samen met de Rijckevorsel Bokaal nog steeds een klassiek koppel voor de Maandbekerwedstrijden. Toro bedankt!

Evaluatie maandbekers 2021
In 2021 heeft de WECO een nieuw wedstrijdschema ingevoerd voor de Maandbeker met als voornaamste doel meer deelnemers mee te kunnen laten doen en nieuwe deelnemers te laten instromen. Er werden vorig jaar vijf categorieën aangemaakt, met oplopende handicap (hcp), in plaats van zoals voorheen, twee categorieën. Voor de lagere hcp’s koos de WECO als wedstrijdvorm Strokeplay en voor de hogere hcp’s Stableford.

De WECO heeft dit wedstrijdschema afgelopen winter geëvalueerd en geconstateerd dat het doel - meer deelnemers en ook meer nieuwe deelnemers - niet gehaald is. Het totaal aantal deelnemers over het hele seizoen is slechts mondjesmaat toegenomen.

Groep I B bijvoorbeeld (Strokeplay voor de hcp’s 8.1 – 15.0) bleek überhaupt niet levensvatbaar. Groep II (Strokeplay voor hcp’s 15.1 – 22) kende veel traag spel waardoor veel klachten kwamen van de overige spelers. Tenslotte viel op dat er een behoefte is voor een dames én een heren categorie (met bijbehorende prijs), bij met name de lagere hcp’s.

Maandbekers oude stijl
Alles bij elkaar heeft de WECO besloten om in 2022 terug te gaan naar twee categorieën met bijbehorende prijzen voor zowel dames als heren; de Rijckevorsel Bokaal (hcp’s 0-15.0; Strokeplay vanaf Blauw en Wit) en nu dus ook weer de Toro Beker (hcp’s 15.1 – 36; Stableford vanaf Rood en Geel).

De data van deze wedstrijden zijn inmiddels te vinden in Egolf4u.

Groeten namens de WECO,
Piet Boonstra