Uitwisseling Lauswolt en Nieuwediep 13 juli

Uitwisseling Lauswolt en Nieuwediep 13 juli

Uitwisseling Lauswolt en Nieuwediep 13 juli

17 juli 2019

Na een hele natte vrijdag was het spannend of het zaterdag tijdens de jaarlijkse uitwisseling tussen Marine Golfclub Nieuwediep en Golfclub Lauswolt wel droog zou blijven. Toen iedereen op weg was naar de baan, regende het nog hier en daar. De weergoden waren ons echter goed gezind, om precies 12.00 uur was het droog en konden we vol goede moed de baan in. Het is altijd leuk om te zien dat veel deelnemers het leuk vinden om elkaar weer te ontmoeten.

Gelukkig was Fred Strockmeijer er weer bij. Fred organiseert deze uitwisseling al jaren maar was door wat ongemakken een paar keer niet aanwezig. Welkom terug Fred en dank aan Elsbeth Berghuis en Han Dusseldorp voor het waarnemen tijdens zijn afwezigheid.

We waren met 44 deelnemers in 11 flights van 4. Na afloop kon iedereen nog even opfrissen en was het tijd voor de prijsuitreiking. Het is altijd spannend welke club de reddingsboei (inzet van deze wedstrijd) weer een tijdje in zijn bezit mag hebben. In april had Golfclub Lauswolt met flinke winst op eigen baan gewonnen dus nu was het van belang dat Nieuwediep zijn beste beentje ging voorzetten om de boei in Den Helder te houden. Na afloop werden de eindscores van de wedstrijden in Friesland en Den Helder bij elkaar opgeteld en bleek Lauswolt met een miniem verschil de winnaar van deze wedstrijd. We hebben het verschil wel kleiner kunnen maken maar Lauswolt heeft de boei weer mee naar Friesland genomen. Volgend jaar gaat de strijd weer verder want Nieuwediep wil de boei weer terug in Den Helder krijgen.

Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat het een uitermate geslaagde dag was met aan het eind het onvolprezen buffet van Thijs en Corrie.

Winnaars Lauswolt

1e prijs Jaring de Braak met 40 punten
2e prijs Jeanine Hoekstra met 39 punten
3e prijs Warmhold Mollema met 36 punten

Winnaars MGC

1e prijs Milco Texier met 35 punten
2e prijs Monique van Loenhout met 35 punten
3e prijs Marco Zon met 35 punten


Uitslag bij gelijk aantal punten is op basis van laatste 9 negen

Neary voor dames en heren op 7 en 16
Richard Bijleveld (MGC)

Nearest voor dames en heren op 2 en 11
Jaring de Braak (Lauswolt) (birdie)