Vuurtoren Trofee op Lauswolt

Onder werkelijk perfecte weersomstandigheden en op een voortreffelijke baan genoten de deelnemers van Ameland van een heerlijke golfdag. Goede scores werden dan ook verwacht, echter hier was het enige minpuntje van de dag, Ameland kwam uit nèt een paar punten gemiddeld tekort op Lauswolt. Dit zorgde ervoor dat de trofee deze winter bij Lauswolt in de prijzenkast mag overwinteren. Volgend jaar zullen we de trofee op Ameland weer moeten verdedigen. Na deze prachtige dag werd onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje en lekkere hapjes nog een tijdje nagezeten, waarna de Amelanders weer naar Holwerd vertrokken.

Verslag jeugdwedstrijd op Gaasterland.

Op 3 september speelden wij een jeugdwedstrijd bij golfclub Gaasterland. Iedereen mocht meedoen, ook als je je handicap nog niet had. Wij vierden het 30 jarig bestaan van hun vereniging. Na een drankje en een koekje gingen we de baan in. In teams met een lid van een andere Friese vereniging speelden wij de beste bal. De baan heeft veel water en is erg mooi. De gezellige en zonnige dag leverde een eerste plaats op voor Boas Westerdijk en een derde plaats voor Ruben Tamourt. Na heerlijk drinken, patat met bitterballen en hele leuke prijzen voor iedereen (prachtige fles en Emoji bal! u weet wel, die figuren die we deze weken sparen bij de PLUS), gingen we blij terug naar huis.

Bedankt Gaasterland!

Boas en Ruben

Verslag Fries Jeugd Kampioenschap

Op 17 september heb ik meegedaan aan het Fries Jeugd Kampioenschap in Sint Nicolaasga. Nadat we de lokale regels nog even hadden besproken, gingen we van start. Ik begon beter dan dat ik zelf in beginsel verwachtte. Beginnend met 2 keer een par op de eerste 2 holes. Daarna volgde een serie holes waar ik niet zo tevreden over was.

Na een wat twijfelachtig spel begon ik weer beter te spelen, en verliepen de 2e 9 holes beter. Onder andere ook omdat de baan ietsje minder vochtig werd. Hier en daar bleef het jammer genoeg wel erg drassig.. Ook mijn flight- genoten hadden hier last van, maar ook zij begonnen beter te spelen naarmate de baan ietsje droger werd. Naast dat we fanatiek aan het spelen, hebben we door het mooie weer ook een erg gezellige dag gehad.

Met tot mijn verbazing ook nog een beloning; voor de 2e keer op rij Fries Kampioen in de 2e categorie! Uiteindelijk was een kaart met 36 stableford- punten genoeg voor de winst! Ik had dit zelf echt niet verwacht, maar wel ontzettend leuk! Al met al een geslaagde dag in Sint Nicolaasga!

Jurian Tamsma